Magazin Online Cu REDUCERE 15% Produse Forever

CU SI DESPRE PRODUSE FLP- INSCRIERE GRATUITA-INCEPE PROPRIA AFACERE
 
Acasa  Portal  Calendar  FAQ  CONTACT  InregistrareInregistrare  Conectare  
PENTRU COMENZI DIN STRAINATATE LUATI LEGATURA CU ADMINISTRATORUL! AI GRIJA DE SANATATEA TA DAR SI DE BUZUNARUL TAU!PENTRU RELATII SUPLIMENTARE CONTACTATI ADMIN SITE LA MAIL simonic48@yahoo.com sau MESAJ IN FORUM LA PRODUSUL RESPECTIV-PENTRU A NAVIGA MAI USOR VA RECOMANDAM SA VA INREGISTRATI!
ID.400-000-538-363
messenger;
simonic48@yahoo.com

Chose the language and you can translate this forum!
Ultimele subiecte
» Buna Ziua
Lun Aug 11, 2014 8:51 am Scris de Doina.

» Produsele Forever in Top 10
Mier Apr 30, 2014 9:29 pm Scris de Admin

» Produsele Forever si pentru animale
Mier Apr 30, 2014 9:21 pm Scris de Admin

» Tarile pe care le sponsorizez!
Mier Apr 30, 2014 9:01 pm Scris de Admin

» FEBRUARIE 2014
Mier Apr 30, 2014 8:39 pm Scris de Admin

» Vital5
Mier Apr 30, 2014 2:10 am Scris de Admin

» Oferta de la Centurion Leaders
Mier Feb 12, 2014 4:43 am Scris de Admin

» Sonya Skin Care Kit
Mar Feb 11, 2014 10:40 am Scris de Admin

» Preturi Distribuitor si Preturi Consumator
Lun Feb 10, 2014 11:20 am Scris de Admin

Free Web Counter
CALENDAR ORTODOX
Promovare Site   Like us on Lacartes.comDistribuiţi | 
 

 A vedea, a simţi, a trăi, a cunoaşte

In jos 
AutorMesaj
Admin
.
avatar

Mesaje : 225
Data de inscriere : 21/11/2013

24112013
MesajA vedea, a simţi, a trăi, a cunoaşte

15 octombrie marchează, la nivel mondial, Ziua Internaţională a Nevăzătorilor, cunoscută şi sub numele de Ziua Bastonului Alb. La fel ca multe alte daruri cu care am fost înzestraţi, ajungem să apreciem sănătatea ochilor cu atât mai mult cu cât suntem în pericol să o pierdem şi ne gândim rareori cât de norocoşi suntem că putem vedea viaţa în jurul nostru, că putem să le zâmbim celor dragi şi să
vedem fericirea pe chipurile lor, că putem admira spectacolul naturii şi îi putem privi în ochi pe cei pe care-i preţuim şi-i iubim. A vedea înseamnă a simţi, a trăi, a cunoaşte. Ce putem face pentru a ne bucura cât mai mult timp de acest dar? Ne ajută cu informaţii valoroase domnul profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
Domnule profesor, vă rugăm să ne spuneţi care sunt factorii care afectează negativ sănătatea ochilor?
Înainte de a vorbi despre acest subiect ar trebui în primul rând să ştim că ochiul este o extensie a creierului, având aceeaşi structură ca acesta.
Sănătatea ochilor este foarte importantă, pentru că, deşi actul vederii are o componentă fizico chimică esenţială (legată de mediile optice ale ochiului şi de structura retinei), de fapt noi vedem cu creierul. Iată de ce, atunci când structurile ochiului sunt intacte, dar zonade analiză din creier este bolnavă, intervine cecitatea centrală. Este foarte important să susţinem atât sănătatea ochilor, ca parte periferică a analizatorului optic, cât şi sănătatea creierului, ca parte centrală a analizatorului
optic. Dacă una dintre ele nu funcţionează bine, vederea ne este afectată. Zicala „scump ca lumina ochilor” simbolizează, de fapt, totul despre importanţa vederii.
Aşadar, domnule profesor, dacă am înţeles corect, ceea ce ne afectează creierul ne afectează şi ochii?
Întocmai! Având o structură asemănătoare creierului, ochiul este foarte sensibil la radicalii liberi: atât cei generaţi în procesele fiziologice, cât şi cei de origine exogenă. În procesele fiziologice se generează radicali liberi în metabolismul bazal, atunci când consumăm alimente de slabă calitate sau nepregătite corect, alimente chimizate (E-uri, arome artificiale), alimente poluate (cu pesticide,
îngrăşăminte, metale grele, dioxine, etc.), dar şi ca urmare a fumatului, consumului excesiv de alcool, aerului şi apei poluate şi, deloc de neglijat, expunerii la ultraviolete, care creşte la nivelul mării, la altitudine, în zonele cu capacitate de reflectare mare (suprafeţele apelor, zăpada). Deloc de neglijat este şi faptul că radiaţiile ultraviolete nu sunt în totalitate ecranate nici de nori.
Prin urmare, de ce trebuie să ne ferim dacă vrem să ne protejăm ochii?
Tulburările de vedere influenţează negativ activităţile noastre, motiv pentru care sănătatea ochilor reprezintă un factor esenţial pentru o viaţă de calitate. Ochii sănătoşi sunt limpezi, cu iris luminos, cu o cornee curată, fără vase de sânge vizibile şi cu pleoapele elastice şi odihnite. Ei sunt foarte sensibili, putând fi afectaţi de praf, gaze, ger, vânt, lumină, oboseală sau stări nervoase.
-  O lumină prea slabă oboseşte ochii, iar o lumină prea puternică poate produce chiar o dezlipire de retină.
- Nopţile pierdute, fumul de ţigară, plânsul irită ochii şi umflă pleoapele.
- Abuzul de alcool, cafea, ţigări, zahăr, sare (în special sare rafinată), afumături, conserve, sosuri picante şi brânzeturi fermentate oboseşte ficatul şi rinichii, determinând îmbolnăvirea ochilor, care
devin obosiţi, roşii şi cu pleoapele tumefiate.
-  Frecatul la ochi, în special cu mâinile nespălate, este extrem de periculos, căci astfel sunt introduşi în ochi microbi şi corpuri străine.
- Ochelarii de soare nepotriviţi, care nu protejează bine ochii de razele ultraviolete, pot provoca îmbolnăviri ale ochilor.
-  Poziţia incorectă a corpului determină o înrăutăţire a circulaţiei sângelui în umeri şi gât care, la rândul ei, înseamnă o reducere a fluxului sanguin spre ochi şi o sporire a presiunii intraoculare.
- Privitul îndelungat la televizor sau la monitorul calculatorului face ca pleoapele să fie grele şi umflate, iar ochii să fie roşii şi obosiţi. Aceasta se întâmplă din cauza faptului că în aceste condiţii se clipeşte mult mai rar, cea ce face ca circulaţia sângelui prin vasele pleoapelor să fie încetinită şi, în
plus, umezirea ochilor să fie împiedicată de privirea fixă. Corneea controlează 80% din puterea de refracţie a ochiului, ea fiind hrănită cu substanţe provenind din lacrimi.
Fluidul din lacrimi este distribuit pe suprafaţa corneei prin clipitul ochiului, care se produce normal o dată la 3 secunde. Astfel, privirea fixă scade numărul de clipiri, provocând uscăciunea ochilor.
-  Există şi unele afecţiuni care, netratate, determină îmbolnăvirea ochilor. Dintre acestea, enumerăm: afecţiuni ale sinusurilor, hipo şi hipertensiunea arterială, reumatismul coloanei vertebrale, bolile renale şi hepatice, diabetul, etc. Dacă ficatul este suprasolicitat din cauza unui regim alimentar toxic sau excesiv de abundent, el oboseşte şi nu poate purifica sângele, afectând circulaţia sanguină şi determinând afecţiuni oculare şi chiar boli degenerative.
Atunci când rinichii nu mai funcţionează corespunzător, tensiunea arterială creşte, ceea ce implică îngroşarea arterelor şi apariţia afecţiunilor cardiovasculare. Poate creşte, de asemenea, presiunea intraoculară, contribuind la apariţia glaucomului. În plus, rinichii influenţează capacitatea de dilatare şi contractare a pupilei.
- Emoţiile negative afectează şi ele vederea. Stresul mintal determină blocarea sistemului nervos, nervii optici şi muşchii oculari fiind şi ei supuşi blocajului.
-  Cu toţii ştim că fumatul dăunează, însă puţini sunt aceia care ştiu că nu doar plămânii sunt afectaţi de acest viciu, ci întregul organism are de suferit. Excepţie nu fac nici ochii, studiile indicând o legătură directă între fumat şi două dintre principalele cauze ale pierderii vederii: cataracta şi degenerescenţa maculară. Pe lângă acestea, studiile au mai asociat fumatul cu un risc crescut de retinopatie diabetică, sindromul ochilor uscaţi, afectarea nervului optic, ambliopia (ochiul leneş),
conjunctivita. Cercetările de specialitate arată că fumătorii care renunţă la acest viciu reduc riscul de degenerescenţă maculară cu 6,7% după un an.
Ce putem face în acest sens, domnule profesor?
În primul rând să conştientizăm faptul că starea de sănătate a ochilor depinde de sănătatea minţii şi a întregului corp. O viaţă echilibrată, fără abuzuri, din care să nu lipsească exerciţiile fizice şi mişcarea în aer liber ne poate ajuta să avem un organism sănătos şi o vedere excelentă. Dieta zilnică trebuie să fie diversificată şi echilibrată, cu cel puţin 5 porţii de legume şi fructe cât mai colorate şi obţinute în sisteme cât mai naturale, de preferinţă ecologice. Cum astăzi este greu de atins dezideratul unei astfel de diete, precum şi necesarul de antioxidanţi, macro, microelemente, vitamine, grăsimi bune, pentru a corecta aceste deficienţe avem la dispoziţie suplimente alimentare de înaltă calitate nutriţională şi biodisponibilitate care să compenseze aceste carenţe.
Revenind la informaţia deosebit de interesantă pe care ne-aţi oferit-o, şi anume că ochii au aceeaşi structură ca şi creierul, vă rugăm să ne spuneţi, domnule profesor, ce alte beneficii ne aduce
includerea Forever Vision în dieta noastră zilnică?
Datorită compoziţiei sale bogate în antioxidanţi, Forever Vision are acţiune şi asupra celorlalte
structuri implicate în procesul vederii, precum sistemul cardiovascular, sistemul respirator, ficatul,
rinichii. Mai mult, pe lângă Forever Vision, aveţi la dispoziţie şi alte suplimente alimentare absolut
necesare bunei funcţionări a creierului, şi, implicit, a proceselor vederii: Arctic-Sea (bogat în acizi graşi Omega 3 cu lanţ lung, despre care cercetările de specialitate au arătat că pot preveni uscăciunea ochilor), Forever CardioHealth cu coenzima Q10, Forever Argi+, Forever Ginkgo Plus.
Domnule profesor, vă mulţumim pentru aceste informaţii şi sfaturi valoroase şi vă dorim o
toamnă rodnică!
 
FOREVER VISION
Ar trebui să nu lipsească din spectrul alimentar al omului modern, stresat, care trăieşte în zone
poluate, deoarece ne aduce cantităţi importante de:
- Vitamina A – absolut esenţială pentru procesele vederii
-  Vitaminele C şi E – antioxidanţi care protejează retina de efectele radicalilor liber
Zinc, cupru – microelemente necesare bunei funcţionări a sistemelor enzimatice, dar şi a sistemului imunitar
Extract de afine negre – foarte bogat în antioxidanţi, validaţi de timp ca fiind eficienţi pentru o bună vedere, şi mai ales pentru vederea nocturnă
Cisteină – aminoacid esenţial în sistemele de protecţie împotriva radicalilor liberi
Extract de crăiţe – extrem de bogat în luteină şi zeaxantină, doi antioxidanţi absolut esenţiali în prevenţia şi tratamentul degenerescenţelor retiniene şi maculare care, netratate, pot duce la orbire
Astaxantină naturală, extrasă din microalge – un component valoros al suplimentului Forever Vision, cu atât mai mult cu cât puţine surse alimentare ne asigură un aport semnificativ din acest antioxidant extrem de important pentru sănătatea ochilor
- Resveratrol – un antioxidant implicat în foarte multe procese fiziologice şi al cărui efect global este astăzi evaluat ca fiind unul anti-îmbătrânire.
Pe lângă o vedere bună, acest supliment ne asigură şi performanţa vederii prin creşterea acuităţii vizuale, nu numai diurne, ci şi vesperale şi nocturne, precum şi a vederii matinale. Iată de ce doar două tablete de Forever Vision pe zi vor fi un ajutor preţios în menţinerea vederii timp îndelungat, prevenind degradarea structurilor atât de sensibile ale ochilor şi creierului.
 
ŞTIAŢI CĂ:
- Pe lângă structurile neuronale care asigură vederea, în retină se află şi alţi receptori specializaţi în perceperea succesiunii întuneric – lumină, extrem de importanţi în reglarea bioritmului diurn al
tuturor proceselor care se desfăşoară în organismul uman? Iată de ce o bună funcţionare a ochilor (retinei) are o influenţă crucială nu numai în procesul vederii, ci şi în reglarea bioritmurilor circadiene. Dereglarea acestora reprezintă o cauză majoră în special a bolilor cronice şi se poate manifesta de la insomnie, stări de oboseală cronică, dereglarea sistemului imunitar, până la apariţia maladiilor civilizaţiei moderne, inclusiv a cancerelor.
-  „Ochii sunt singura fereastră către sănătate, singurul loc din corp unde putem privi, fără o intervenţie chirurgicală, şi vedea vene, artere şi nervi?” (declaraţia oftalmologului Andrew Iwach, purtător de cuvânt al Academiei Americane de Oftalmologie).
-  Ochii sănătoşi aparţin unui organismsănătos, în care ficatul filtrează bine toxinele, iar rinichiul efectuează o bună eliminare a lor? Atunci când sângele nu este încărcat cu toxine şi rinichii nu sunt
suprasolicitaţi, volumul de oxigen şi de elemente nutritive ce ajunge la ochi se măreşte. Iată de ce purificarea organismului influenţează sănătatea ochilor şi contribuie la creşterea performanţelor vizuale.
Revista Forever, ocrombrie 2011

_________________

Sanatatea este o problema personala nu o lasa pe mana unui sistem public bolnav!
Sus In jos
http://aloevera.forumz.ro
Distribuie acest articol pe: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

A vedea, a simţi, a trăi, a cunoaşte :: Comentarii

Niciun comentariu.
 

A vedea, a simţi, a trăi, a cunoaşte

Sus 

Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Magazin Online Cu REDUCERE 15% Produse Forever :: BLOG :: Articole-
Mergi direct la: